Zabpehely palacsinta
Tartalom értékelés
Zabpehely Palacsinta
Hozzávalók:
- 200g zabpehelyliszt
- 1evőkanál olíva olaj
- 15g nádcukor vagy nyírfacukor
- 1db tojás 1csipetnyi Himalája só
- 8dl hideg víz
Elkészítése
1 Vegyünk elő egy öblösebb tálat és az egész hozzávalót öntsük bele .Ezután egy kézi habverővel keverjük csomó mentesre. De ha nem sikerül teljesen csomómentesre az sem baj.
2 Mielőtt elkezdenénk ki sütni hagyjuk picit állni,hogy sűrűsödjön. A végére nagyon be fog sűrűsödni,de nem baj. Vegyünk elő egy kisebb serpenyőt fújunk rá 3spric olíva olajat .Ezt minden sütés előtt tegyük meg.
3 Mikor bele öntjük a serpenyőbe a masszát akkor várni kell egy picit mert tovább kell sütni mit az átlag palacsintát. Ráadásul ez vastagabb is lesz ami szerintem nem baj.
4 Tálalhatjuk különböző ételekhez,mit köret. Viszont akkor az ajánlott adag 1db.De meg is kenhetjük zsírszegény túróval vagy ízesíthetjük különböző ízű fehérjével.
Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!!!!!!!!