Toroskáposzta csirkemellből
Tartalom értékelés
Hozzávalók:
- 1db közepes tvpaprika
- 1db nagyobb vöröshagyma
- 2gerizd fokhagyma
- 3db babérlevél
- 1kávéskanál pirospaprika
- 1evőkanál kókuszolaj
- só,bors,vegeta
- 30dkg savanyú káposzta
Elkészítése:
1 Mossuk meg a húst hideg vízzel,majd szeleteljük föl közepes kockákra. Ezután fűszerezzük meg ízlés szerint.
2 A hagymát szeleteljük föl apró kockákra,a tvpaprikával együtt. A káposztát pedig mossuk át hideg vízzel.
3 Vegyünk elő egy nagy serpenyőt,és rakjuk bele a kókuszolajat, a hagymát. Majd pároljuk üvegesre,de előtte fokhagyma nyomóval nyomjuk össze a fokhagymát és rakjuk bele.
4 Miután üvegesre pároltuk a hagymát,és a fokhagymát rakjuk bele a tvpaprikát. Fűszerezzük sóval,borssal és babérlevéllel kb.5-10percig pároljuk.
5 Ezután rakjuk bele a húst,amit kifehéredésig sütünk. Majd megszórjuk pirospaprikával. Picit átforgatjuk,majd fölöntjük hideg vízzel,hogy ellepje.
6 Miután jól összefőztük,és elkezd bugyogni. Akkor kell belerakni a káposztát. Ezt lefedjük kb10-15percig főzzük.. De közben néha kavargassuk meg.
7 Tálalásnál rakhatunk rá egy kis joghurtot,és kétszersülttel fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!