Rakott karfiol
Tartalom értékelés
Rakott karfiol
Hozzávalók:
- 30dkg csirkemell vagy marha darált hús
- 1db közepes karfiol
- 1db nagy vöröshagyma
- 1 nagy doboz joghurt
- só,bors,vegeta,kókuszzsír
Elkészítése:
1 Mossuk meg a csirkemellet hideg vízzel,majd szeleteljük közepes kockákra,és fűszerezzük ízlés szerint. Ha darált húst használunk akkor nem kell átmosni.
2 Pucoljuk meg a hagymát,és szeleteljük föl apró kockákra. A karfiolt próbáljuk minél több részre szétszedi,és a fás részt kivágni. Ezek után jól mossuk át hideg vízzel.
3 Vegyünk elő egy nagy edényt rakjuk bele a karfiolt,és engedjük teli hideg vízzel,és sózzuk meg. Majd keressünk egy serpenyőt kenjük be kókuszzsírral,és rakjuk bele a hagymát.
4 Miután üvegesre pároltuk rakjuk bele a csirkemellet vagy a darált húst. A csirkemellet addig süssük míg enyhe aranybarna színe nem lesz. Ha darát húst használunk,akkor sütésközben fűszerezzük meg.
5 Közbe melegítsük be a sütőt 150fokra. Vegyünk elő egy jénait,és kenjük be kókuszzsírral. Majd rakjuk bele a karfiolt és a csirkemellet,vagy a darált húst. Ez után öntsük rá a joghurtot. Ízlés szerint fűszerezzük.
6 Rakjuk be a sütőbe kb.15percre. Fogyaszthatjuk barna rizzsel,durum tésztával vagy kétszersülttel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!