Padlizsán krém
Tartalom értékelés
Padlizsán krém
Hozzávalók:
- 2db nagy padlizsán
- 1db közepes lilahagyma
- 3evőkanál natúr joghurt
- só,bors
Elkészítése:
1 Melegítsük elő a sütőt. Vegyünk elő egy tepsit, majd helyezzük rá a padlizsánokat,és mielőtt be tennénk a sütőbe jól lyukasszuk ki egy villával.
2 Akkor van kész mikor már a külső héja szinte szétmálik,és jól látható belseje. Ezután ki vesszük a sütőből,és rárakjuk egy vágó deszkára.
3 Eltávolítjuk a külső héját,a belsejét pedig a deszkán hagyjuk. Előveszünk egy kést,amivel a belsejét szétpépesítsünk. Majd bele rakjuk egy tálba.
4 A tálba,miután beleraktuk a padlizsán belsejét,rakjuk bele a joghurtot,a hagymát és fűszerezzük ízlés szerint. Majd jól keverjük össze.
5 Tálalhatjuk kétszersülttel,abonettel vagy pedig pirítóssal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!