Mártogatós csirkemell
Tartalom értékelés
Hozzávalók:
- 0.5 kg csirkemell
- 0.25 dkg zabliszt
- 2 db tojás
- 0.05 dl tej
- 3 dl olívaolaj
Saláta:
- fél saláta fej
- 2 db kápia paprika
- 1 db uborkának a fele
- 2 db újhagyma
Öntet:
- 1 db nagy natúr joghurt
- egy csipetnyi só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Először is hideg vízzel át kell mosni a csirkemell filéket. Majd ujjnyi vastagságú csíkokra szeleteljük fel, vegetával, borssal tetszés szerint fűszerezzük. Ezután verjük fel a 2db tojást,fűszerezzük meg vegetával és utána öntsük bele a 0.05 dl tejet. Ezután tegyük fel az olajat is (tefál serpenyőbe). Majd rakjuk sorrendbe: zabliszt,tojás és a be fűszerezet husikat. A husikat jól áztassuk be a tojásba, majd panírozzuk be a zabliszttel és utána tegyük be a serpenyőbe megsütni. Miután arany barnára sütöttük, vegyük ki. Mossuk meg a zöldségeket, majd szeleteljük föl őket apró darabokra. Ezeket keverjük össze. A joghurtot tegyük egy kis tálba, fűszerezzük meg, majd a fokhagymát foghagyma aprítóval törjük össze és tegyük bele a joghurtba. Majd tetszés szerint hígítsuk egy kis hideg vízzel. Nem csak salátával fogyasztható,hanem barna rizzsel is tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!