Marhaszelet zabpehely palacsintával
Tartalom értékelés
Marhaszelet zabpehely palacsintával
- Hozzávalók:
- 500g marhacomb
- mustár,bors,kókuszzsír
- Palacsinta hozzávalói:
- 200g zabpehely liszt
- 8dl hideg víz,15g nádcukor
- 1db tojás,csipetnyi Himalája só
- 1evőkanál olíva olaj
Elkészítése:
1 Mossuk meg a marhát és közepes szeleteket szeljünk. Vegyünk elő egy kis tálat rakjunk bele mustárt és feketeborsot,majd jól keverjük el,és végül kenjük be vele a marha szeleteket.
2 Vegyünk elő egy nagyobb tálat és a palacsintának valót készítsük el. A tálba rakjuk a lisztet,a tojást,a sót,a cukrot,az olajat és a vizet is öntsük bele,majd jól keverjük el. Hagyjuk áll kb. 3 percig,hogy egy picit a massza sűrűsödjön.
3 Ezek után vegyünk elő egy kis serpenyőt amiben elkezdjük ki sütni a palacsintát. Mielőtt elkezdjük a palacsintát sütni ,olíva olajjal spiceljük meg a serpenyőt. Majd minden sütés előtt tegyük meg. Picit vastagabb lesz a tésztája és tovább kell sütni,mint a hagyományos palacsintát. Közben egy nagyobb serpenyőbe süthetjük a marhát.
4 Mielőtt belerakjuk a szeleteket egy pici olíva olajjal spiceljük be a serpenyőt. Majd helyezzük bele a husit és fedjük le. Kb.10percig süssük mind két oldalát. Mi közepesen átsütve szeretjük. Hús sütése közben el tudjuk készíteni a palacsintát is.
Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!