Borsós csirkemell picit máskép
Tartalom értékelés
Borsós csirkemell picit máskép
Hozzávalók:
- 30dkg csirkemell filé
- 200-250g mirelitborsó
- 450g natúr joghurt
- 3 evőkanál zabpehelyliszt
- só,bors,vegeta,kókuszzsír
Elkészítése:
1 Mossuk meg a csirkemellet hideg vízben. Majd szeleteljük föl közepes kockákra,és fűszerezzük ízlés szerint.
2 Vegyünk elő egy edényt ,és rakjuk bele a borsót. Öntsük föl hideg vízzel,és egy picit sózzuk meg. Majd e közben készítsük el a habarást.
3 Vegyünk elő egy müzlis tálat. Öntsük bele a joghurtot,majd rakjuk bele a 3 evőkanál zabpehelylisztet,és jól keverjük el. A csomó elkerülése érdekében vegyünk elő egy kézi habverőt,és ennek segítségével csomó mentessé keverhetjük.
4 A serpenyőt kenjük ki kókuszzsírral és rakjuk bele a csirkemellet. E közben pedig már a borsó is megfőtt,amit a végén leszűrünk.
5 Mikor már a husi szép aranybarnára sült,rakjuk bele a borsót. Öntsük föl hideg vízzel éppen,hogy ellepje.
6 Mikor már el kezd bugyogni,akkor kezdjük szépen lassan belefolyatni a habarást. Evőkanál segítségével, a levéből nyugodtan öntsük a habarásba. Így biztosan elfogjuk kerülni,hogy csomós legyen.
7 Miután az egész habarás bele került még kb.5-10percig főzzük. Tálalhatjuk barna rizzsel,durum tésztával,főt burgonyával vagy pedig kétszersülttel.
Jó étvágyat kívánok!