Szecsuáni csirkemell
Tartalom értékelés
Szecsuáni csirkemell
Hozzávalók:
- 30dkg csirkemell
- 1db konzerv kukorica
- 2db közepes sárgarépa
- 1db kicsi káposzta
- 1db nagy vöröshagyma
- só,bors,vegeta,kókuszzsír,sója szósz 1evőkanál
- Elkészítése:
1 Mossuk meg a csirkemellet hideg vízzel,és szeleteljük közepes kockákra. Majd fűszerezzük ízlés szerint.
2 A hagymát,répát pucoljuk meg,és szeleteljük föl közepes kockákra,a répát karikákra. A káposzta első 2levelét vegyük le,majd a felét szeleteljük föl. A kukoricát pedig jól mossuk át.
3 Vegyünk elő egy nagy serpenyőt és kenjük ki kókuszzsírral. Ezután rakjuk bele a husit,süssük fehéredésig. Majd vegyük ki a serpenyőből és rakjuk egy tányérra.
4 Ugyanebben a serpenyőben süssük tovább a zöldségeket. De mielőtt elkezdjük kenjük ki kókuszzsírral. Először pároljuk meg a répát,majd a káposztát és a hagymát rakjuk bele.
5 Akkor tudjuk,hogy készen van,mikor már össze sült az egész,és akkor kell vissza rakni a husit,a kukoricával együtt. Süssük még kb.5-10percig e közben pedig öntsük rá a szója szószt.
6 Tálalhatjuk barna rizzsel,főt burgonyával,durum tésztával vagy pedig kétszersülttel is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!